“Det personliga mötet avgörande för att klara av utmaningarna”

Vattenbranschen står inför stora utmaningar. Och på Vatten2023 samlas hela branschen – med framtidens industri på agendan. Grundfos är världens största tillverkare av pumpar och intar Vatten2023 som utställare.

Grundfos är ett familjeföretag som grundades 1945. Idag är de världens största pumptillverkare. Niclas Caspersson är Partner Sales Manager i Sverige och Norge och har arbetat på Grundfos i över 20 år.

– Energi är en otroligt viktig fråga just nu. Vi måste minska energiförbrukningen. Vi som jobbar med pumpar ser dagligen hur de drivs och körs på ett omodernt sätt. Detta, trots att det finns ny teknik och ett nytt sätt att tänka kring energiförbrukning. Vatten och avlopp är en av samhällets allra viktigaste frågor. Utan vatten klarar vi oss inte. Det är väldigt viktigt att våra kunder får träffa oss och få höra om både ny teknik men också om hur man styr pumpsystem effektivt, säger Niclas.

På Vatten2023 kommer Grundfos visa hur man kan digitalisera sina pump- och rörsystem genom att använda data och på så sätt förutse vad man behöver investera i.

– Om man gör det på rätt sätt kan man spara otroligt mycket energi. Och det är helt grundläggande för framtidens vattenbransch.

Vad har du för förväntningar på Vatten2023?
– Det är en mycket viktigt mötesplats. Det personliga mötet är avgörande och att bygga nätverk och få erfarenhet från andra är ett måste för att klara av utmaningarna vi står inför. Jag hoppas att deltagare på mötesplatsen går hem och tittar över sina system. Det viktigaste är hur man kan spara energi, utan att tumma på kvalitet, avslutar Niclas.

Vatten2023 är ett samarbete mellan branschorganisationen Vattenindustrin och Svenska Mässan. På Vatten2023 samlas hela vattenbranschen för att diskutera industrins framtid. Vatten2023 äger rum på Svenska Mässan 24-26 oktober 2023.