Citat om mötesplatsen

Här har vi samlat citat från besökare och utställare på Vatten2023

Här har vi samlat citat från besökare och utställare på Vatten2023

Det säger besökare om konferensen och uställningen

– Det har varit jättebra, väldigt många utställare, väldigt stor variation på allting, vilket är jätteroligt. Man får se så mycket på ett och samma ställe, mycket ny teknik och man blir glad av att se att vi går framåt i utvecklingen. Jag älskade roboten de visade i Vattenverkstaden, att man kan skicka in den istället för en människa. Det kan faktiskt rädda liv, det är ju väldigt farliga grejer vi jobbar med.

Ida Jönsson, Ystad kommun

– Vi jobbar ju med VA-projektering och vi är ett anläggningsföretag och mycket VA- och dagvattenlösningar i våra projekt. Konferensen har tagit upp många aktuella frågor för oss och bidrar till mycket allmänbildning. Sedan är det väldigt kul att träffa så många leverantörer och tillverkare och i detalj kunna prata om deras lösningar och nyheter.

Markku Päivänen och Thomas Ekersjö, Kanonaden Entreprenad

– Vi alla som jobbar inom branschen behöver förnyelse och därför är vi här på konferensen. Jag har lyssnat på olika föreläsningar som erbjudit olika inriktningar på till exempel underhåll, vilket jag tycker är bra. Jag tar med mig att folk är villiga att samarbeta. Samarbetsviljan finns där och då blir allt mycket lättare. Så jag tycker det känns väldigt positivt och kul för framtiden.

Christian Hittliet, Uppsala Vatten

– Jag är här för att uppdatera mig själv om vad som händer på marknaden och se vilka nyheter som finns. Det är väldigt mycket nya grejer och mycket intressant att se och mycket folk att prata med. Så det är bara positivt.

Peter Gustafsson, Växjö kommun

– Innovationscenen har varit en extra krydda till hela mässan. Det har varit ett jättebra inslag och gett oss möjligheten att se presentationer av olika lösningar och tekniker.

Sara Börjesson, Swedish Hydro Solutions

– Vi har ett antal projekt som ska genomföras i vår kommun de kommande åren och här på Vatten2023 finns mycket intressant som kan hjälpa oss. Jag har säkert 10 förslag på lösningar som jag tar med mig hem, så jag är väldigt nöjd. Det är rätt personer på rätt plats.

Jan Haraldsson, Svedala kommun

Det säger utställare om mötesplatsen

– Vi är en del av Vattenindustrin och därför känns det helt naturligt för oss att vara med här. Vi är här för att träffa våra kunder och för att våra kunder ska få träffa oss. Men det är också en bra möjlighet att få träffa alla leverantörer. Det är viktigt att träffas och föra en dialog.

Therese Fredriksson, Sweco

– Mötesplatsen är det som är det viktiga. Vi måste träffa våra kunder, kollegor och partners. Det här är helt rätt forum för oss att visa upp oss på. Sedan upplever vatten och VA ett starkt ögonblick just nu och det finns stora behov för förnyelse, vilket ju skapar ännu större anledning att ses såhär.

Kjell Andersson, Siemens AB

– Vatten2023 passar vårt syfte. Det är alltid svårt att värdera mässor men med denna mässa känner man att det funnits ett uppdämt behov. Många i branschen är här och vi märker att det är intressanta personer som kommer förbi, så man har ju helt klart prickat rätt här. Vi har kunder från såväl Malmö som Luleå som kommit hit och det är väldigt talande.

Jessica Kempe och Stefan Pettersson, ACO Nordic AB

– Det här är årets viktigaste mässa för oss. Det är även den största mässan, hela VA-Sverige är här. Och VA-branschen är ju en bransch som bygger mycket på relationsförsäljning och det vårdar vi ömt här på Vatten2023. Vi som möts här har alla något att bidra med för att möta de utmaningar som ligger framåt.

Clas Edvardsson Berg, Xylem Water Solutions

– Det är superproffsigt arrangerat och som en del av VA-tour Sverige är det viktigt för oss att vara här. Vi får chansen att träffa kontakter som vi kanske inte når i våra vanliga kanaler. Och ur ett varumärkesperspektiv så är det ju jätteviktigt för oss att synas på den här typen av arenor.

Ulrika Andersson, Ulefos AB

– Det är glädjande att mässan är i Göteborg, det är en bra samlingspunkt. Hela branschen behöver den här uppmärksamheten. Det finns ett jättebehov och att vi då skapar en mötesplats för det här är jätteviktigt. Vi som jobbar i branschen vet att den är väldigt smal men i och med klimatomställningen behöver resterande samhället bli medvetna om det här som de tar för givet ska fungera.

Anders Schirell, Dahl