Studentdag på Vatten2023 den 26 oktober

Kompetensförsörjning med fokus på introduktion av en bransch full av möjligheter

Är du student eller lärare till studenter som är nyfikna på vilka möjligheter en karriär inom vatten och VA kan ge? Och vill lära sig mer om en spännande bransch där man har möjlighet att arbeta med vårt viktigaste livsmedel – vatten. En framtidsbransch som förutom en intressant karriär, även innebär ett arbete för ett högre syfte, nämligen ett mer hållbart samhälle.

Tillsammans med våra samarbetspartners görs omfattande satsningar inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning, både i konferensprogrammet och i det öppna scenprogrammet. Den 26 oktober är studerande och yrkesverksamma särskilt välkomna. Då erbjuds introduktionsföreläsningar och rundvandringar på utställningen. Som lärare kan dina studenter förvänta sig en djupare inblick i branschen, vilka möjligheter som väntar samt vilken betydelse branschen har för samhället i stort. Här får studenterna en unik möjlighet att nätverka med branschen, företag och träffa andra studenter.

Vi har förberett en spännande dag full av intressanta presentationer från Vattenindustrin, Göteborgsregionen och SSTT, rundvandringar på vår mötesplats och frågestund med våra experter. Vi är övertygade om att du och dina studenter kommer att lämna evenemanget med en ökad förståelse och större uppskattning för den viktiga roll som vatten och VA-branschen spelar i samhällets hållbara utveckling.

Vi ser fram emot att välkomna er att dela vår passion för vatten och VA. Tillsammans kan vi göra skillnad och bidra till en bättre och mer hållbar framtid.


Tid och plats

Torsdag 26 oktober, kl. 10.00: Branschintroduktion med efterföljande rundvandring
Torsdag 26 oktober, kl. 13.00: Branschintroduktion med efterföljande rundvandring

Entré: Svenska Mässan Entré 2, mittemot Lisebergs huvudentré och Entré 5, vid Korsvägen
Lokal: Se anvisningar på plats


Vi välkomnar studenter från

Årskurs 2 och 3 på gymnasiet
Yrkeshögskolor
Yrkes Vux
Universitet


Studentdagen arrangeras i samarbete med vår medarrangör Vattenindustrin och med våra samarbetspartners VVS Fabrikanternas råd – VA-Tour Sweden, Föreningen Vatten, Pump Serviceföretagen, Swepump, SSTT samt GR (Göteborgs Regionen).

För anmälan

Lärare

Anmäl din klass genom att maila vatten2023@svenskamassan.se med den tid ni önskar medverka (kl. 10 eller kl.13) och klasslista i Excel med namn, mail och mobilnummer på de medverkande under dagen.

Kom ihåg att du som lärare också behöver registrera en kostnadsfri entrébiljett och printa ut den före ankomst.

Hämta kostnadsfri entrébiljett

Student över 18 år

Tycker du att detta låter intressant? Anmäl dig genom att maila vatten2023@svenskamassan.se med den tid du önskar medverka (kl. 10 eller kl.13), ditt namn, mail och mobilnummer.

Kom ihåg att du också behöver registrera en kostnadsfri entrébiljett och printa ut den före ankomst.

Hämta kostnadsfri entrébiljett

Student under 18 år

Anmälan till branschintroduktionen och rundvandringen sker via din lärare. Observera att Vatten2023 endast får besökas klassvis med din lärare.

Arrangeras av

Samarbetspartners

Mediepartners