Vattenbranschens viktigaste mötesplats

Här flyter kunskapen om framtidens vatten

Här flyter kunskapen om framtidens vatten

Välkommen till Vatten2023

Vi lever i förändringens tid och omställningen till en cirkulär och hållbar ekonomi pågår för fullt. I den omställningen är vattenbranschen central och behöver större satsningar och fler investeringar. Det kräver i sin tur en arena och ett ekosystem där avgörande idéer kan växa. En plats där goda krafter och nya lärdomar kan inspirera och driva den förändring som är nödvändig för en hållbar framtid.

I samarbete med branschorganisationen Vattenindustrin introducerar Svenska Mässan Vatten2023.

En aktuell och viktig mötesplats

Vatten2023 fyller en viktig uppgift. Nämligen att tydliggöra vad som behövs idag, imorgon och i framtiden. – Under pandemin ställde vi oss frågan; var är framtidens mötesplats? Precis som att den frågan är utmanande står hela vattenbranschen inför utmaningar. Vi behövde en modern mötesplats för 2023 och upphandlingen med Svenska Mässan gjordes utifrån det. Med Svenska Mässan kan vi kombinera utställning med ett modernt event. Det känns väldigt bra, säger John Skantze, vice ordförande för Vattenindustrin.

Därför ska du medverka på Vatten2023

Möt rätt personer
i rätt miljö

Stärk ditt
varumärke

Träffa potentiella och nuvarande kunder

Visa produkter och lösningar där behovet är som störst

Grundfos

På Vatten2023 kommer Grundfos visa hur man kan digitalisera sina pump- och rörsystem genom att använda data och på så sätt förutse vad man behöver investera i.

– Det är en mycket viktigt mötesplats. Det personliga mötet är avgörande och att bygga nätverk och få erfarenhet från andra är ett måste för att klara av utmaningarna vi står inför. Vatten och avlopp är en av samhällets allra viktigaste frågor. Utan vatten klarar vi oss inte. Det är väldigt viktigt att våra kunder får träffa oss och få höra om både ny teknik men också om hur pumpsystem styrs effektivt.

Det viktigaste är hur man kan spara energi, utan att tumma på kvalitet, säger Niclas Caspersson, Partner Sales Manager på Grundfos.

Airwatergreen

Vatten2023 öppnar dörrar för nya samarbeten och sätter framtidens vattenbransch i fokus. Och på mötesplatsen vill Airwatergreen visa hur man kan göra energibesparingar med hjälp av ny teknologi.

– Marknaden just nu är i ett spännande och komplicerat läge som vi inte tidigare har upplevt. Med höga elkostnader och långa leveranstider uppstår utmaningar för hela branschen. Den senaste tiden har vi lanserat produkter som vi menar är mycket relevanta för just vattenindustrin. Låg energiförbrukning, enkla att installera och som fungerar lika effektivt när det är kallt.

Vatten2023 kommer att möjliggöra många spännande möten mellan leverantörer och kunder. Tillsammans bygger vi ny kunskap, hittar nya lösningar och kommer till nya insikter, säger Bo Tiderman, vd på Airwatergreen.

Teman för Vatten2023

Det cirkulära samhället

Det smarta samhället

Det stabila samhället

Det innovativa samhället

Vilka besöker Vatten2023?

Vatten2023 skapar en mötesplats för hela vattenbranschen och så även andra industrier med behov av vattenbranschens lösningar,  till exempel livsmedelsindustrin.

Bland besökarna hittar du; produktions-, drift- och underhållspersonal, anläggningsarbetare, projektingenjörer, konsulter, tjänstemän från stat, kommuner och regioner, VA-chefer, teknik, drift- och produktionschefer,  inköpare, miljöansvariga, forskare, politiker och studenter.
Boka monter

Vad är besökarna intresserade av?

Utrustning och tjänster inom till exempel vattenrening, distribution, IT, mät-, styr- och reglerteknik, drift, underhåll, forskning, konsultation, upphandling m.fl. områden. Även myndigheter, branschföreningar och forsknings-/utbildningsinstitutioner är viktiga inslag på mässan.

Områden som besökarna är intresserade av och kommer att lyftas på Vatten2023 är; investeringsbehovet, klimatneutral VA 2030, ambitioner på en resurspositiv och energieffektiv bransch, krav på hållbara, säkra och resilienta lösningar och  kompetensförsörjningen till branschen.

En framtidsarena i tre delar

Vatten2023 är en ny mötesplats som välkomnar ett stort antal besökare och utställare till Svenska Mässan i oktober 2023. Vatten2023 är en arena för innovation, påverkan, inspiration och nya affärer.

Water Expo

En viktig och pålitlig mötesplats för säljare, köpare och branschen i stort. Genom ett ännu vassare innehåll blir Vatten2023 till ett absolut måste för hela vattenindustrin.

Water Frontiers

Water Frontiers är en unik samlingspunkt för affärsutveckling, innovation, nya möjligheter och matchmaking. Vattenbranschen får chansen att visa sin samlade innovationsförmåga och visioner för framtiden.

Water Summit

Water Summit är konferensen där frågorna står i centrum, här sammanförs forskare och politiker med vattenbranschens beslutsfattare och kunder.


Arrangeras av: