Mötesplatsen för vattnets framtida kretslopp

24-26 oktober 2023, Svenska Mässan, Göteborg

24-26 oktober 2023, Svenska Mässan, Göteborg

Välkommen till Vatten2023

– Sveriges största mötesplats inom vatten och avlopp

 

I samarbete med branschorganisationen Vattenindustrin introducerar Svenska Mässan Vatten2023 – Aldrig förr har så mycket kompetens inom vatten och avlopp samlats på en och samma plats.

Vattenindustrin tillsammans med Svenska Mässan introducerar Vatten2023: Sveriges största mötesplats inom vatten och avlopp och en viktig arena för att gemensamt kunna möta både dagens och morgondagens utmaningar. 24-26 oktober 2023 öppnar Svenska Mässan i Göteborg upp dörrarna till en inspirerande mötesplats som erbjuder utställning, konferens, öppna scenprogram och aktivitetsområden. Bland våra 230 utställare och på en konferens fylld av innovation och expertis finner du lösningarna som formar Sveriges framtida vattenförsörjning.

Konferens

Om konferensen

Utställning

Årets utställare

Öppna scenprogram
& aktiviteter

Aktivteter

Varför behövs Vatten2023?

Vi lever i förändringens tid och omställningen till en cirkulär och hållbar ekonomi pågår för fullt. I den omställningen är vatten- och VA- branschen central och behöver större satsningar och fler investeringar. Det kräver i sin tur en arena och ett ekosystem där avgörande idéer kan växa. En plats där goda krafter och nya lärdomar kan inspirera och driva den förändring som är nödvändig för en hållbar framtid.

Läs mer om Vatten2023

Vatten2023 sätter givetvis hållbarhet i fokus

Ett av våra hållbarhetsinitiativ är att säga adjö till buteljerat vatten på mötesplatsen. Istället uppmanar vi besökare att ta med egna flaskor och fylla dem vid våra vattenstationer runt om i anläggningen. Även utställare omfamnar initiativet genom att dela ut vattenflaskor i montrarna till den som behöver. Visste du att en flaska buteljerat vatten motsvarar 2000 flaskor med kranvatten? Tillsammans gör vi ett hållbart val i taget.

Vi är stolta samarbetspartners med WaterAid

I Sverige är vi vana vid att det finns rent vatten och tar det för givet. Men i många delar av världen är rent vatten en bristvara. Det borde vara en mänsklig rättighet att alla har tillgång till rent vatten. Därför är vi på Vatten2023 stolta över att bidra med en insamling till WaterAid. Målsättningen är att samla in 100 000 kronor
 
Alla som skänker en gåva till WaterAids insamling är med i en utlottning arrangerad av Cirkulation. På Vatten2023 dras fem vinnare som får originalmålningar av den välkända serietecknaren Malin Biller.
 
Foto: Malin Biller

18 september / 2023

VVS-Fabrikanterna: “VA-frågan måste högre upp på den politiska agendan”

VA Tour Sweden drar in på Vatten2023. Med ett tydligt, faktabaserat budskap: – Bristerna i VA-nätet är alarmerande, det är hög tid att investera. Politikerna måste förstå vad klockan är slagen, säger Caroline Harrå på VVS-Fabrikanterna.   VA Tour Sweden är en ambulerande mässa som VVS-Fa...
13 september / 2023

Vattenvårdsdirektören: Gemensamma krafttag behövs mer än någonsin

I en tid av accelererande klimatförändringar, där både översvämningar och torka blir allt vanligare, står industrin inför ett akut behov av att vidta åtgärder. Annika Ekvall, Vattenvårdsdirektör på Länsstyrelsen Västra Götaland, betonar att vår mest grundläggande resurs nu kräver snabba och medvetna...
12 september / 2023

Havs- och vattenmyndigheten: “Vi måste skydda våra vattenresurser”

– Efter en regnig sommar, som i år, kan det vara svårt att förstå att vi på flera håll behöver hushålla med vårt vatten. Ändå är det så. Det säger Margareta Lundin Unger på Havs- och vattenmyndigheten, som gör en stor konferenssatsning i samband med Vatten2023.   Hur säkerställer vi fram...

Intresserad av att ställa ut på Vatten2023?

Läs mer om varför ni ska ställa ut

Samhällets framtida vattenförsörjning

Sverige försörjs till 90% av de kommunala vatten- och avloppsanläggningarna. I takt med att de åldras, samtidigt som underhållsskulden växer, riskeras stor påverkan på vattenförsörjning och stadsutveckling. Framåt behövs nya investeringar och smarta, hållbara och långsiktiga infrastrukturlösningar för samhällets vatten. På Vatten2023 får samhällets framtida vattenförsörjning en arena.

Mer om framtidens vattenförsörjning

En hållbar infrastruktur för vatten och avlopp

Vatten och avlopp är en avgörande faktor i ett välfungerande samhälle. De som på olika sätt jobbar med att säkra VA-Sveriges vattenförsörjning är nyckelpersoner för att lyckas med en hållbar omställning. Att hålla sig uppdaterad och medveten om vad som händer på marknaden är därför viktigare än någonsin.

Mer om hållbar infrastruktur

Framtidens industriella vattenlösningar

Industrin är den sektor som förbrukar mest vatten i Sverige, närmare bestämt två tredjedelar av det direkta sötvattenuttaget. Inom den närmaste tiden står vi inför stora gemensamma utmaningar gällande vattenförsörjning och hantering av vatten. Att säkra industrins framtida vattenförsörjning är essentiellt och på Vatten2023 får frågan sin plattform.

Mer om industriella vattenlösningar

Arrangeras av

Samarbetspartners

Mediepartners